همه سبزیجات به خوبی سرما را تحمل نمی کنند حتی در یخچال پرده هوا، بنابراین ضروری است که بدانید کدام یک برای نگهداری در یخچال مناسب نیستند و اگر اینطور است چگونه انجام دهید.

در نگهداری سبزیجات - و میوه ها - در خانه همین روش جواب نمی دهد. بنابراین، برخی از سبزیجات به خوبی سرما را تحمل می کنند و به آن نیاز دارند، اما برخی دیگر نه، زیرا دمای پایین می تواند آنها را بدتر کند. یک قانون اساسی این است که آنهایی که می توانند در یخچال بروند در کشوهای مخصوص آنها قرار می گیرند، جایی که دما بالاتر از بقیه دستگاه است. این مقاله توضیح می‌دهد که قرار دادن کدام سبزیجات در یخچال راحت نیست، کدام‌ها دمای سرد را تحمل می‌کنند و به آن نیاز دارند و در این مورد، چگونه این کار را انجام دهیم و این نوع نگهداری چه خطراتی در سبزیجات ایجاد می‌کند.

 

یخچال ها به یکی از روش های اصلی نگهداری مواد غذایی و متحد بزرگی برای ایمنی مواد غذایی تبدیل شده اند، زیرا سرما رشد باکتری ها را کند می کند. باکتری ها در شرایط مساعد (مواد مغذی، رطوبت و دما) به سرعت رشد می کنند، به ویژه در دمای بین 5 تا 65 درجه سانتی گراد. بنابراین، در یخچال، بسیاری از مواد غذایی مانند سبزیجات محافظت بیشتری خواهند داشت. اما این تنها در صورتی اتفاق می افتد که نحوه استفاده صحیح از آن را بدانید و بهترین راه را برای انجام آن بدانید. برای مثال باید بدانید که این وسایل به گونه ای طراحی شده اند که برای هر نوع غذا مناسب ترین ذخیره سازی باشد. بنابراین، هر منطقه یک محیط بهینه برای هر نوع غذا فراهم می کند. میوه ها و سبزی ها جایگاه خاصی دارند که همان کشوها هستند که شرایط لازم برای حفظ بهتر این نوع محصول وجود دارد.

 

سبزیجات در یخچال، ترفندهایی برای خنک شدن بهتر

قبل از هر چیز باید به این نکته توجه داشت که سیب زمینی، پیاز یا سیر را نباید در یخچال نگهداری کرد، زیرا سرما باعث خراب شدن آنها می شود. همچنین مصرف مرکبات، گوجه فرنگی (طعم آنها را کاهش می دهد)، موز، آووکادو، کیوی، سیب یا گلابی نیز توصیه نمی شود. اگرچه ایمنی در این موارد به خطر نمی افتد، اما کیفیت متفاوت است. اگر قرار است این غذاها در یخچال نگهداری شوند، بهتر است زمانی که رسیده اند این کار را انجام دهید.

 

برای سبزیجاتی که نیاز به نگهداری در یخچال دارند، مانند تربچه، شلغم، کاهو، کلم بروکلی، لوبیا سبز یا اسفناج، بهتر است این نکات را رعایت کنید:

 

آنها را در ناحیه مناسب قرار دهید. میوه ها و سبزیجات تازه در دمای بسیار پایین ممکن است خراب شوند، به همین دلیل است که باید در کشوهای یخچال نگهداری شوند، جایی که می توانند به 10 درجه سانتیگراد برسند.

کشوهای یخچال به محافظت از سبزیجات و حفظ رطوبت لازم برای اطمینان از نگهداری بهتر کمک می کند.

آنها را بشویید سبزی ها را قبل از گذاشتن در یخچال باید با آب فراوان بشویید تا کثیفی مانند کثیفی باقی بماند و قسمت های غیر قابل خوردن آن از بین برود. اگر به طور کامل شسته شوند، از ورود میکروارگانیسم ها و سایر آلاینده ها به داخل هنگام برش جلوگیری می کند.

قطعات دارای بریدگی، زخم یا نواحی رسیده که ممکن است آسیب دیده باشند را بردارید.

در محصولاتی که نمی‌آیند یا در ظروف خریداری نمی‌شوند، همانطور که قبلاً اشاره کردیم، لازم است برگ‌ها، ساقه‌ها و قسمت‌های پژمرده حذف شوند. برخی از میوه ها و سبزیجات را می توان بدون ظروف نگهداری کرد، نه کیسه ای و نه ظروف در بسته، هرچند توصیه می شود آنها را در کیسه های سوراخ دار قرار دهید و از ظروف دربسته خودداری کنید.

برخی از سبزیجات برگدار مانند کاهو، اسفناج یا شاتوت را می توان تا زمان مصرف در بسته بندی که در آن فروخته می شود نگهداری کرد.

در مورد کنگر، کرفس، بادمجان، آندو، نخود تازه، لوبیا سبز، هویج یا کلم بروکسل، می‌توان آن‌ها را در ظرف سوراخ‌دار که همراه آن است نگهداری کرد.

اگر ظروف سوراخ نشده باشند باید ظاهر کپک و غلظت آب کنترل شود.

بهتر است میوه ها و سبزیجات را به صورت تکه های کامل و با پوست نگهداری کنید، زیرا اگر به صورت تکه ای انجام شود، مواد مغذی خود را سریعتر از دست می دهند.

مدت زمان نگهداری آنها در شرایط خوب بسته به نوع غذا از دو تا هفت روز متغیر است. سبزیجات برگ سبز و همچنین توت فرنگی یا توت فرنگی به مدت دو تا سه روز به خوبی خود را حفظ می کنند.

 

خطرات مرتبط با محصولات خام با منشاء گیاهی

سبزیجات و میوه ها غذاهایی هستند که به طور کلی به صورت خام مصرف می شوند، که نشان دهنده یک عامل خطر است، زیرا تحت هیچ گونه درمان برای از بین بردن آلودگی احتمالی با میکروارگانیسم ها قرار نمی گیرند. منشا عفونت ممکن است به دلیل استفاده از کودها (که ممکن است حاوی مواد مدفوع حیوانات آلوده باشد)، آب آبیاری (که می تواند میکروارگانیسم ها را به سبزیجات منتقل کند) یا استفاده از آفت کش ها (برای درمان آفات محصولات کشاورزی) باشد.

 

به همه این دلایل، علاوه بر اقدامات حفاظتی، رعایت دقیق اقدامات بهداشتی و حمل و نقل نیز مهم است. هدف متوقف کردن یا جلوگیری از تشکیل و طرفدار استرشد میکروارگانیسم های بیماری زا

 

برای کاهش خطر آلودگی سبزیجات و میوه جات، باید از زمان خرید شروع کرد، زیرا باید غذاهایی را خریداری کرد که در شرایط مطلوب، بدون بوی بد یا آسیب دیده باشند (بسته بندی شکسته یا تکه هایی با ضربه). ضمناً در صورت عدم مصرف حداکثر تا دو روز، ترجیحاً دست نگیرید زیرا غذاهای بسیار تاریخ مصرف گذشته هستند.

 

ایمنی این مواد غذایی که عمدتا به صورت خام مصرف می شوند حول یک محور اساسی می چرخد: شستشو. هدف از بین بردن بقایای احتمالی خاک، محصولات بهداشتی گیاهی، کودها، باکتری ها، ویروس ها و حتی حشرات است. اما تا زمانی که قصد مصرف نداشته باشند، شسته نمی شوند.