در فصل تابستان، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و دمای بالا می تواند بر یکپارچگی، کارایی و ایمنی داروها تأثیر بگذارد. جایی که شما یخچال داروخانه ندارید و باید به فکر راهکار دیگری باشید.

 

در اینجا قوانین اصلی وجود دارد که باید رعایت کنید.

 

 

- اگر ظاهر دارویی که معمولا استفاده می کنید متفاوت از معمول به نظر می رسد یا دارای نقص هایی است، مثلاً تغییر رنگ یا بو و تغییر بافت، قبل از مصرف با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. ظاهر، بو یا رنگ دارو همیشه به شما نمی گوید که آیا تغییری رخ داده است یا خیر. بنابراین در صورت وجود شک و تردید در مورد یکپارچگی محصول نباید از آن استفاده کرد.

 

 

- در مورد دارویی که در اشکال مختلف دارویی وجود دارد و در صورت عدم وجود موارد منع مصرف خاص، فرمولاسیون جامد بر مایع ارجحیت دارد.

 

 

- اگر شرایط نگهداری مشخص نشده است، دارو را در جای خشک و خنک با دمای کمتر از 25 درجه نگهداری کنید. در صورت عدم امکان نگهداری آن در یخچال و در صورت مسافرت آن را در ظرف حرارتی حمل کنید. با این حال، همیشه از قرار دادن آنها در معرض منابع گرما و نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

 

 

- قرار دادن داروها برای مدت کوتاه، یک یا دو روزه در دمای بالای 25 درجه تأثیری بر کیفیت آنها نمی گذارد، اما برای مدت طولانی تر، تاریخ انقضای آنها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

 

 

- از استفاده از ظروفی که صراحتاً برای حمل و نقل دارو در نظر گرفته نشده اند خودداری کنید، زیرا می توانند به راحتی بیش از حد گرم شوند یا مواد مضر را آزاد کنند و در نتیجه ویژگی های دارو را تغییر دهند. فقط دوز مصرفی روزانه را از ظرف اصلی خارج کنید

 

 

- در صورت خرید دارو، آن ها را ساعت ها در ماشین در گرما نگه ندارید و در اسرع وقت به خانه ببرید. اگر نیاز دارید که داروهای اورژانسی را در خودروی خود ذخیره کنید، از داروساز خود بخواهید ظرف ایمن را توصیه کند که به شما امکان می دهد دارو را در دمای مناسب نگه دارید.

 

 

- اگر یک بیماری مزمن پزشکی مانند دیابت یا بیماری قلبی دارید، تغییر دوز یک داروی ضروری مانند انسولین یا نیتروگلیسیرین می تواند خطرناک باشد. داروهای مبتنی بر انسولین باید در یخچال نگهداری شوند. در صورت سفرهای طولانی یا در صورت نیاز به نگه داشتن آنها در خودرو برای مواقع اضطراری، آنها را در ظرف امنی نگهداری کنید که در دمای مناسب نگهداری شوند. همچنین در مورد داروهای ضد صرع و ضد انعقادها مراقب باشید.

 

 

- در صورت استفاده از داروهای تحت فشار مانند اسپری، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا دمای بالا خودداری کنید.

 

 

- هر نوع نوار تست تشخیصی، مانند آنهایی که برای بررسی سطح قند خون، بارداری یا تخمک گذاری استفاده می شود، به رطوبت بسیار حساس است، که می تواند باعث اعوجاج آن شود و قرائت نادرست را نشان دهد. از نگهداری آن ها در مکان های مرطوب یا بیش از حد گرم خودداری کنید.

 

 

- داروهای تیروئیدی، ضد بارداری و سایر داروهایی که حاوی هورمون هستند، به ویژه به تغییرات دما حساس هستند.

 

 

- در حالی که تصور دمای یخبندان در اوج تابستان دشوار است، به خاطر داشته باشید که سرمای بیش از حد نیز می تواند باعث فساد دارو شود. به عنوان مثال، انسولین و همچنین داروهایی که در حالت تعلیق قرار دارند، در صورت منجمد شدن می توانند کارایی خود را از دست بدهند. آنها را در دمای کمتر از 2 درجه نگهداری نکنید.

 

 

- داروهای مختلف را در یک بسته قرار ندهید و آنها را در یک ظرف مخلوط نکنید تا فضای داخل چمدان صرفه جویی شود: در این صورت تشخیص تاریخ انقضا، نوع دارو و مقدار مصرف ممکن است دشوار باشد.

 

 

- اگر مجبور هستید با ماشین شخصی با یک سفر طولانی روبرو شوید، داروها را در محفظه مسافری مجهز به تهویه مطبوع و/یا در یک ظرف حرارتی حمل کنید. هنگام سفر با هواپیما، داروهای خود را در چمدان دستی خود قرار دهید و آنها را صاف نگه دارید. اگر تحت درمان با داروهای نجات دهنده هستید، این داروها را با دستور العمل های نسخه ای نسبی به کابین بیاورید: ممکن است لازم باشد آنها را در کنترل نشان دهید.

 

 

- اگر مجبور به ارسال دارو هستید، همیشه قرص یا در هر صورت فرم جامد را انتخاب کنید.

 

 

- برخی از داروها می توانند به دنبال قرار گرفتن در معرض نور خورشید واکنش های حساسیت به نور ایجاد کنند. اگر مصرف می‌کنید دستورالعمل‌ها را به دقت بررسی کنید: آنتی‌بیوتیک‌ها، سولفونامیدها، داروهای ضدبارداری خوراکی، به عنوان مثال، قرص‌ها، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، NSAID‌ها و پرومتازین،

 

 

- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پس از استفاده از ژل/پچ های مبتنی بر کتوپروفن، تا دو هفته پس از درمان، یا کرم های مبتنی بر پرومتازین که مورد دوم اغلب برای نیش حشرات یا حساسیت های پوستی. در صورت لزوم، ناحیه آسیب دیده را به طور کامل بشویید تا از بروز لکه ها یا بدتر از آن، سوختگی واقعی جلوگیری شود.

 

 

- گرما حتی در افراد مبتلا به فشار خون بالا می تواند باعث کاهش فشار خون شود، بنابراین درمان فشار خون شریانی (مهارکننده های آس در همراه یا عدم همراهی با دیورتیک ها، سارتان ها، مسدود کننده های کانال کلسیم، دیورتیک ها، مسدود کننده های بتا، مسدود کننده های گیرنده آلفا آدرنرژیک) و سایر داروهای قلبی عروقی بیماری ها ممکن است نیاز به تنظیم مجدد توسط پزشک/متخصص در دوره تابستان داشته باشند. درمان های در حال پیشرفت هرگز نباید به طور مستقل تعلیق شوند. حتی تعلیق موقت درمان بدون نظارت پزشکی می تواند به شدت وضعیت پاتولوژیک را تشدید کند. همچنین توصیه می شود که نظارت دقیق تری بر فشار خون انجام شود.

 

 

- در فصل تابستان در اطراف چشم از محصولاتی که ممکن است در اثر حرارت با سطح چشم تماس پیدا کند مانند کرم ها یا پمادهایی که برای مصارف چشمی مناسب نیستند استفاده نکنید.