سردترین مکان در یخچال کجاست - بالا یا پایین؟

ویژگی های کیفیت و طعم محصولات مورد استفاده برای پخت و پز تا حد زیادی به رعایت شرایط نگهداری بستگی دارد. برای طولانی تر شدن طراوت محصولات و حفظ طعم آنها، قرار دادن صحیح آنها در یخچال مهم است. برای انجام این کار، باید توزیع دما در داخل خانه را بدانید، یعنی در کجای یخچال سردترین یا گرم‌ترین قسمت بالا یا پایین است؟

با کمی توجه به یخچال کبابی می بینید که در هر قسمت یخچال سیخ های متفاوتی وجود دارد، یعنی کباب ها در قسمت بالا تر و یا جوجه ها پایین  تر شاید عینی ترین مثال همین نکته باشد... 

 

 

مطالعه مشکل باید با دقت انجام شود. بسیاری از کاربران، بدون اطلاع از قوانین ذخیره و توزیع دما، محصولات را به اشتباه قرار می دهند. این به نوبه خود، نه تنها بر ویژگی های سبزیجات، میوه ها، محصولات نیمه تمام، گوشت و سایر محصولات ذخیره شده تأثیر می گذارد، بلکه می تواند بار اضافی بر روی یخچال ایجاد کند که می تواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد و باعث آسیب شود.

سردترین مکان در یخچال کجاست - بالا یا پایین؟

 

چه چیزی توزیع دما را تعیین می کند

در بین کاربران این باور عمومی وجود دارد که سردترین قفسه پایینی است، زیرا طبق قانون فیزیک، هوای گرم بالا می رود و هوای سرد پایین می رود. این نظر حق وجود دارد، اما نه در همه موارد. توزیع دما در یخچال تحت تأثیر طراحی یا بهتر بگوییم سیستم انجماد اجرا شده است. در فروش می توانید یخچال هایی از نوع زیر پیدا کنید:

 

اتاق یک نفره - هوای سرد از فریزر واقع در قسمت بالایی می آید.

دو محفظه - از سیستم دانش برفک استفاده می شود که در آن لوله های سیستم خنک کننده در دیواره عقب قرار گرفته و هوای سرد توسط فن های تعبیه شده به داخل پمپ می شود.

اجازه دهید گزینه های لوازم خانگی و نوع توزیع دما در آنها را با جزئیات بیشتری در نظر بگیریم.

 

جایی که در یخچال یک محفظه سردتر است

یخچال تک محفظه دستگاه نسبتاً ساده ای دارد. این به قفسه های بخش تقسیم می شود و در قسمت بالایی یک فریزر وجود دارد که در دیواره های آن فریون از طریق لوله های داخلی یا جامپرها گردش می کند که انجماد محصولات و خنک شدن کل محفظه را تضمین می کند. علیرغم این واقعیت که این طراحی از نظر فنی قدیمی است، بسیار موثر است و به شما امکان می دهد دمای مورد نظر را هم برای انجماد محصولات و هم برای ذخیره طولانی مدت آنها حفظ کنید.

 

در یخچال های تک محفظه با فریزر در بالا، سردترین قفسه قفسه ای است که مستقیماً زیر فریزر قرار دارد. سرمای فریون از بالا می آید و سپس به قفسه پایین می ریزد. در زیر گرمترین خواهد بود، به این معنی که می توانید میوه ها و سبزیجاتی را که برای رژیم حیاتی نیستند ذخیره کنید. اگر تکنیک کوچک باشد، این تفاوت بسیار کم خواهد بود، در عرض 1-3 درجه. برای مدل های بزرگ تک محفظه، اختلاف دما می تواند 5-7 درجه باشد. اگر دمای قفسه بالایی نزدیک به 0 درجه سانتیگراد باشد، در پایین ترین قفسه می تواند به +7 - + 9 درجه سانتیگراد برسد.

 

توجه: در مدل تک محفظه ای با فریزر، قفسه ها به عنوان یک مانع طبیعی برای توزیع دما عمل می کنند. اگر بیش از حد پر شوند و عملاً اجازه عبور هوا را ندهند، این امر بر توزیع دما تأثیر می گذارد و به مانعی در برابر انتشار سرما به محفظه های پایین تبدیل می شود.

 

سردترین مکان در یخچال کجاست - بالا یا پایین؟

قرار دادن محصولات در یخچال تک محفظه با توجه به رژیم دما

 

جایی که در یک یخچال دو محفظه سردتر است

یخچال های دو محفظه با طراحی خود متمایز می شوند. به ویژه، در آنها، برای توزیع یکنواخت دما، عنصر خنک کننده در پشت دیواره عقب قرار دارد. تزریق هوای سرد توسط فن هایی انجام می شود که سرما را به طور نسبتاً مساوی در تمام محفظه ها توزیع می کنند. این فناوری دانش یخ زدگی نامیده می شود، با استفاده طولانی مدت، فریزر از یخ پوشانده نمی شود.

 

سردترین مکان در یخچال دو محفظه نزدیک توری های هوا است که فن ها در آن قرار دارند. آنها معمولا در بالای هر محفظه یافت می شوند. موقعیت آنها را می توان با وجود دهانه هایی برای توزیع هوا تعیین کرد. در قفسه کنار فن ها، دمای نگهداری کمترین میزان است. همچنین هوا به صورت دایره ای گردش می کند و در صورت عدم وجود موانع قابل توجه در مسیر دمیدن، قفسه پایینی نیز کمترین دما را دارد. به لطف سیستم دمیدن سبزیجات، میوه ها و سایر محصولات آبدار، رطوبت به سرعت تبخیر می شود و می توانند بافت و طعم خود را از دست بدهند. برای آنهاذخیره سازی لازم است از ظروف مهر و موم شده یا سایر ظروف استفاده شود که از تماس با محیط خارجی جلوگیری می کند.

 

 

نکته: یک عامل مهم در مورد مدل های دو محفظه فردی بودن طراحی آنهاست. به طور خاص، محل دقیق سوراخ های خروجی هوای سرد، تعداد و قدرت فن ها. با این طراحی سردترین قسمت محل دمیدن مستقیم هوا و همچنین قسمتی که در دیواره پشتی قرار دارد بدون توجه به ارتفاع قفسه است.

 

سردترین مکان در یخچال کجاست - بالا یا پایین؟

قرار دادن محصول در یک یخچال چند محفظه با توجه به رژیم دما در چندین قفسه

 

تفاوت های ظریف مهم

سازندگان یخچال پارامترهای عملکرد را در کتابچه راهنمای تجهیزات نشان می دهند. در دستورالعمل ها می توانید یادداشتی با حالت های خنک کننده برای هر قفسه یا منطقه دستگاه پیدا کنید. اگر تجهیزات به درستی کار کنند، این داده ها برای کل چرخه عمر آن مرتبط خواهند بود. این احتمال وجود دارد که پس از 5-8 سال کارکرد، حالت ها ممکن است به نفع افزایش درجه تغییر کنند. این به دلیل تبخیر تدریجی فریون یا از بین رفتن آن از طریق مفاصل نشتی است.

 

اگر دماسنج در دست دارید می توانید خودتان دما را بررسی کنید. بگذارید 10 دقیقه در هر قفسه بماند تا داده های دقیق به دست آید. پس از اندازه گیری، باید آن را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید در اتاق بازیابی شود تا داده های دقیق در اندازه گیری بعدی به دست آید. محصولات را طبق اطلاعات دریافتی توزیع کنید، با توجه به اینکه برخی از آنها می توانند منجمد شوند، برخی دیگر نیاز به خنک کننده دارند و سومی دارای دمای مثبت به اندازه کافی پایین است.

 

مهمتر از همه، دمای قفسه درب، علاوه بر این، این قانون برای تجهیزات با هر مدل مکانیزم خنک کننده اعمال می شود. مدار خط فریون در درب تعبیه نشده است و درب هنگام باز شدن با دمای اتاق در تماس است.

 

سردترین مکان در یخچال کجاست - بالا یا پایین؟

درب یخچال بدون توجه به طراحی آن گرم ترین مکان است

 

با آگاهی از توزیع دقیق دمای داخل یخچال می توان نگهداری بهتری از محصولات برای مدت طولانی بدست آورد. از خرابی زودرس تجهیزات به دلیل کار تحت بارهای زیاد جلوگیری کنید.