گیاهی متعلق به خانواده Ranunculaceae است که صدها سال پیش توسط بومیان آمریکا شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد، که از آن به عنوان درمانی برای بیماری های مختلف، از مشکلات زنان و زایمان استفاده می کردند.
شاید برای شما جالب باشد:
Cimicifuga racemosa حاوی ترکیبات زیست فعال متعددی است که مهمترین آنها عبارتند از:
تری ترپن گلیکوزیدها
اسیدهای فنولیک (از جمله اسید سالیسیلیک)
رزین ها
اسیدهای چرب
تانن ها
ویژگی
با نتایج خوبی برای کنترل علائم مربوط به یائسگی مانند
اضطراب و بی قراری
گرگرفتگی
بیخوابی
عرق شبانه
خشکی واژن
برای این نشانهها توسط کمیسیون E آلمان (بدنه مرجع برای آمادهسازیهای گیاه درمانی سنت غربی) و توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO یا OMS) و توسط انجمن یائسگی آمریکای شمالی به رسمیت شناخته شده است [1،20،21] : دومی، به ویژه، استفاده از فیتوتراپی (ایزوفلاون، سیمیسیفوگا) و اتخاذ شیوههای زندگی مناسب ( تغذیه ، تمرینات بدنی متوسط ) را برای درمان علائم خفیف تا متوسط پیشنهاد میکند و تنها شدیدترین آنها را به درمان دارویی اختصاص میدهد. غیر قابل تحمل نیست
Cimicifuga همچنین توسط کمیسیون E آلمان برای درمان مشکلات زنان مانند
دیسمنوره
سندرم پیش از قاعدگی
حتی اگر با توجه به نشانه های اخیر، هنوز مطالعات علمی دقیقی برای تایید کارایی آنها وجود نداشته باشد .
مکانیسم عمل
چندین فرضیه در مورد چگونگی تأثیر سیمی سیفوگا فرموله شده است. بر اساس مطالعات پیش بالینی منتشر شده تاکنون ، اگرچه نتایج قطعی نیست، به نظر می رسد که به طور همزمان عمل می کند
تعدیل کننده انتخابی استروژن (SERM) - اگرچه به خودی خود حاوی استروژن طبیعی نیست
آگونیست سروتونین و مهارکننده بازجذب سروتونین (فعالیت نشان داده شده توسط مطالعات آزمایشگاهی)
آنتی اکسیدان
ضد التهابی (فعالیت نشان داده شده توسط مطالعات آزمایشگاهی)
آگونیست گیرنده mu برای مواد افیونی (که اثر تسکین درد آن را در استفاده از آن در موارد آرتریت و دیسمنوره توضیح می دهد)
به طور خاص، فعالیت Cimicifuga به عنوان یک تعدیل کننده استروژن توسط مطالعات متعددی تأیید می شود که نشان می دهد اثری مشابه با 17-بتا استرادیول (مهم ترین استروژن تولید شده توسط تخمدان ها که به عنوان دارویی برای درمان استفاده می شود دارد. علائم یائسگی) - اگرچه کمتر قوی است .
تعدیلکنندههای انتخابی استروژن مولکولهایی هستند که دارای فعالیت استروژنی خالص نیستند - آگونیست یا آنتاگونیست - بلکه فعالیت "مخلوط" دارند و بسته به بافت هدف بهعنوان آگونیست یا آنتاگونیست رفتار میکنند: مزیت درمانی استفاده از داروهای ترکیبی این است که به عنوان مثال، یک فعالیت استروژنیک در سطح بافتهایی مانند استخوان یا مغز، جایی که میتواند مفید باشد، بدون اینکه در نواحی دیگر مانند سینه یا اندومتر اتفاق بیفتد، جایی که اثرات استروژنی میتواند به طور بالقوه خطرناک باشد . طبق برخی مطالعات، Cimicifuga racemosa بر هیپوتالاموس و استخوان تأثیر می گذارد، بدون اینکه به جای آن بر اندومتر اثر بگذارد: در یک مطالعه دوسوکور،
CIMICIFUGA برای مشکلات یائسگی
به طور کلی، به نظر می رسد کارآزمایی های بالینی منتشر شده تا به امروز از استفاده از Cimicifuga racemosa، به تنهایی یا در ترکیب با گیاهان دیگری مانند خار مریم، برای تسکین علائم یائسگی، به عنوان یک جایگزین غیر استروژنی حمایت می کند.
شاید برای شما جالب باشد:
شبدر قرمز و یائسگی: خواص و فواید
یکی از اولین آثار مروری در مورد اثربخشی Cimicifuga racemosa در درمان علائم مربوط به یائسگی به سال 1998 برمی گردد . این مطالعه اثرات مثبت این گیاه را در درمان گرگرفتگی، خشکی واژن، تعریق شبانه، خواب ، اضطراب و افسردگی . دو مقاله مروری بعدی که در سالهای 2005 و 2007 منتشر شدند و شامل کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده در مقابل دارونما بودند، اساساً نتایج مشابهی را گزارش کردند .
مطالعات جدیدتر به همین ملاحظات می رسند، اما درجه خاصی از ناهمگونی را در نتایج مطالعات فردی برجسته می کنند - که ترسیم نمایه کارایی و ایمنی کافی در استفاده از Cimicifuga را دشوارتر می کند [10]. تنوع نتایج ممکن است به دلیل دامنه وسیع دوزهای مورد استفاده، تکنیک های مختلف استخراج و مشخصات شیمیایی ماده خام منشأ باشد. به عنوان مثال، یک کار مروری در سال 2014، توجه را بر این واقعیت متمرکز کرد که - از نظر اثربخشی در برابر دارونما - با استفاده از آمادهسازیهای ماتریکس اروپایی (عمدتاً آلمانی و سوئیسی) در مقایسه با موارد منشأ ایالات متحده، نتایج بهتری به دست آمد:
به همین دلیل، همانطور که در وب سایت مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه (NCCIH)، آژانس دولتی ایالات متحده که طب مکمل و جایگزین را بررسی می کند، به بینش های بیشتری نیاز است. با این حال، همان NCCIH مطالعات بیشتری در مورد این موضوع را تأمین مالی می کند .
با توجه به ارتباط Cimicifuga-Iperico (مخمر سنت جان)، مطالعات دوسوکور و آینده نگر انجام شده است که اعتبار دو روش درمانی ترکیبی برای تسکین علائم مربوط به یائسگی را تایید می کند. علاوه بر این، به نظر میرسد که این ترکیب حتی از درمانهای منفرد مؤثرتر است، بهویژه زمانی که یک مؤلفه روانشناختی مهم (اضطراب، افسردگی، نوسانات خلقی) وجود داشته باشد .
Cimicifuga همچنین ثابت کرده است که در ارتباط با تاموکسیفن - یکی از داروهای انتخابی مورد استفاده در موارد سرطان پستان وابسته به استروژن - برای درمان گرگرفتگی ناشی از دومی مفید است . در یک مطالعه بر روی 136 بیمار، بین 35 تا 52 سال، تحت درمان با تاموکسیفن پس از جراحی و/یا رادیوتراپی و شیمی درمانیبرای سرطان سینه، عصاره سیمیسیفوگا راسموزا به مدت 12 ماه با دوز 90 میلیگرم در روز آزمایش شد: در گروهی که با تاموکسیفن و عصاره سیمیسیفوگا درمان شدند، حدود نیمی از بیماران گرگرفتگی را تجربه نکردند، در مقایسه با 9/73 درصد بیماران گروهی که تنها با دارودرمانی درمان شدند . نتیجه مشابه در یک کار مروری اخیر در مورد تجویز سیاه کوهوش و خار مریم همزمان با درمان با تاموکسیفن: در این مورد یک اثر ضد تکثیر احتمالی این دو گیاه نیز در برابر هرگونه عود مشخص شد .
دوز و روش مصرف
Cimicifuga racemosa را می توان به عنوان جوشانده یا دم کرده، به عنوان تنتور، به عنوان عصاره خشک یا مایع استفاده کرد. بر اساس مطالعات منتشر شده، دوزهای توصیه شده به شرح زیر است:
ریشه پودر شده برای جوشانده / دم کرده: 0.3-2 گرم سه بار در روز
تنتور (1:10): 2-4 میلی لیتر سه بار در روز
عصاره مایع (1.1 گرم در میلی لیتر): 0.3-2 میلی لیتر سه بار در روز
عصاره خشک (کپسول یا قرص): 40-160 میلی گرم در روز برای درمان علائم مربوط به یائسگی
4 تا 12 هفته استفاده مداوم طول می کشد تا نتایجی از نظر تسکین علائم یائسگی حاصل شود.
موارد منع مصرف و عوارض جانبی
به طور کلی، Cimicifuga racemosa یک داروی قابل تحمل است، اگر در دوزهای توصیه شده مصرف شود.
بررسی سال 2012 توسط Cochrane (شبکه بین المللی از محققان مستقل که کارهای تحقیقاتی منتشر شده در مورد موضوعات مرتبط با سلامت را جمع آوری و تجزیه و تحلیل انتقادی می کند) از 16 کارآزمایی تصادفی کنترل شده، شامل 2027 زن درگیر، هیچ تفاوتی در بروز عوارض جانبی بین سیمیسیفوگا و دارونما . باز هم به گفته همین محققان، عوارض جانبی در صورت وجود، نادر، خفیف و با قطع درمان برگشت پذیر است.
شایع ترین عوارض جانبی مشخص می شود
حالت تهوع و استفراغ
اسهال
بثورات پوستی
موارد انفرادی سمیت کبدی گزارش شده است : حتی اگر همبستگی کاملاً قطعی به نظر نمی رسد، توصیه می شود از مصرف سیمی سیفوگا در بیماران مبتلا به مشکلات کبدی (یا کسانی که داروهای بالقوه هپاتوتوکسیک مصرف می کنند) خودداری شود.
اگرچه جدیدترین مطالعات همبستگی بین کوهوش سیاه و خطر عود سرطان سینه را نشان نمی دهد، اما در صورت وجود تومورهای قبلی وابسته به هورمون، همچنان توصیه می شود قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید .
علیرغم اینکه کوهوش سیاه در طب رایج به عنوان کمکی در مراحل پایانی بارداری استفاده می شود، در صورت عدم انجام مطالعات عمیق، استفاده از آن به ویژه در سه ماهه اول توصیه نمی شود - همانطور که در دوران شیردهی وجود دارد.